Ramai menghargai khidmat petugas barisan hadapan dalam menangani pandemik Covid-19 terutama warga Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), namun ada juga yang sebaliknya.

Ucapan terima kasih dilihat mampu membuatkan benteng pertahanan kesihatan negara itu berasa segala usaha dan perkhidmatan diberikan dihargai.

Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri (JKN) Pahang Datuk Dr Nor Azimi Yunus, berkata warga KKM bukan mengharapkan pujian melangit namun tidak juga rela dikeji dan dihina.

Berkongsikan surat penghargaan diterima daripada seorang pesakit Covid-19 yang dirawat di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HOSHAH), Temerloh, Dr Nor Azimi berpendapat ucapan itu mampu menggembirakan hati warga hospital berkenaan.

“Kali ini saya berkongsi surat penghargaan dari seorang pesakit kepada warga HOSHAH, Temerloh. Tentu sekali surat ini membuat hati mereka berbunga bunga.

“Mereka tidak pernah mengharap pujian melangit namun tidak juga rela dikeji dan dihina. Mereka berusaha untuk memberikan perkhidmatan terbaik.

“Saya yakin ramai pesakit menghargai perkhidmatan warga KKM, walaupun ada juga terluka dengan mereka yang ‘terbabas’,” katanya dalam satu hantaran di Facebook, hari ini.

Beliau turut mengucapkan terima kasih kepada individu yang menghantar surat penghargaan berkenaan.

“Terima kasih En Pesakit kerana surat Tuan membuat mereka senyum seharian. Hilang terus rasa gundah gulana,” katanya.

Berdasarkan surat yang dikongsikan itu, pesakit berkenaan yang juga seorang pesara guru memberitahu dirawat di HOSHAS dari 27 November 2021 hingga 31 Disember lalu.

“Tahniah saya ucapkan kepada pihak HOSHAS kerana mampu menyediakan pasukan khas perawat Covid-19 yang telah berjaya memberikan khidmat cemerlang dan layanan kelas pertama kepada saya.

“Sehubungan itu saya ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tuan puan ketika merawat saya. Hanya Allah sahaja yang dapat membalas segala budi baik tuan puan,” tulisnya.